De eerste 400 bomen staan in de grond

De eerste 400 bomen voor de HOT bomenplant-actie ‘4 x 1.000 bomen’ staan in de grond!
‘Dat is nog maar het begin’, zegt Tiny Vermeer, die de bomenplant-actie voor HOT coördineert. Want de komende maanden gaan vrijwilligers van HOT op meer dan 40 plekken in de vier dorpen die vroeger de gemeente Haaren vormden, bomen planten. Het doel: minimaal 4.000 bomen extra.

Op vrijdag 15 januari leverden John & Tiny Vermeer, die de actie coördineren, de eerste 400 bomen en struiken aan bij deelnemers in Esch en Haaren. En dat is nog maar het begin, in alle kernen van de voormalige gemeente Haaren, maar ook in de ontvangende gemeenten Oisterwijk, Boxtel en Vught gaat er flink geplant worden. En het leuke is: je kunt nog steeds meedoen. Woon je in Haaren, Helvoirt, Esch of Biezenmortel? En kan jouw tuin, weide- of bosperceel ook wel wat extra bomen of struiken (en dus extra biodiversiteit) gebruiken? Meld je dan aan bij john&tiny@coophot.nl of 06-22123917 (Tiny). Je krijgt gratis advies en betaalt alleen het plantgoed tegen kostprijs.

In Haaren zijn verschillende grotere en kleinere plantlocaties aangemeld. In januari en februari gaan er bomen en struiken de grond in op Belveren, aan het Holleneind en op verschillende adressen in de bebouwde kom. In Oisterwijk in een bos aan de Posthoornseweg en op een begraafplaats. In Moergestel zijn er enkele projecten in ontwikkeling in het buitengebied en worden verschillende tuinen in de bebouwde kom vergroend met plantgoed dat de biodiversiteit versterkt.

Coöperatie HOT is initiatiefnemer en sponsort de actie. Daarnaast dragen Waterschap De Dommel en de opgeheven stichting Landschap Natuur en Milieu Haaren bij. In totaal zijn er al 40 plantlocaties aangemeld. De aanplant bij de deelnemers varieert van één schaduwboom in de achtertuin tot 1.000 struiken en bomen op een landgoed.

Tot nu toe doen vooral mensen mee met een eigen tuin, weide- of bosperceel. Zij bekostigen zelf het plantgoed tegen kostprijs, maar hebben behoefte aan advies bij het realiseren van hun plantidee. De werkgroep denkt met hen mee en doet een voorstel op maat: over soorten, aantallen en ontwerp.
Bestellingen worden gebundeld voor gezamenlijke inkoop, waardoor HOT de prijs laag kan houden. Heb je óók plek voor bomen? Of weet je een plek in de openbare ruimte? Aanmelden kan nog steeds via john&tiny@coophot.nl of 06-22123917 (Tiny).

Logo%20HOT%20def

Schrijf in voor de nieuwsbrief

* verplicht veld