Duurzaam%20helvoirt%20omstreken
 
Foto%20verdienmodellen.jpeg
 
Foto%20Ceremoniemeester%20Bart.jpeg

Programma Festival Futura 2021 bekend

Op zaterdag 6 november organiseren DEC Oisterwijk en coöperatie HOT het festival ‘Futura’. Festival Futura is in de eerste plaats een gezellige markt met een ‘groene touch’. Je vindt er vermaak & inspiratie. Het programma draait rondom het thema ‘Groen Verdienen’. We spraken initiatiefnemers Wim Tobé (DEC-Oisterwijk), Joska Zinkweg (HOT) en Tiny Vermeer (Vermeer Duurzame Diensten) over wat inwoners te wachten staat.

Waarom een festival?
Wim: “Het festival sluit goed aan bij de ambities van DEC-Oisterwijk, namelijk bewustwording creëren bij inwoners op het gebied van duurzaamheid. Een festival is laagdrempelig en vooral ook leuk. Je kunt je verwonderen over slimme oplossingen zoals ‘Healthy Seas Socks’, gemaakt uit visnetten. En slimme verpakkingen zonder plastic voor je deodorant, tandpasta en shampoo. En wat dacht je van de ‘growkit’ van Zuiderzwam, om je eigen koffiedik om te zetten in oesterzwammen? Er is echt zoveel te zien!” Tiny vult aan: “Veel mensen weten wel dat we in actie moeten komen voor het klimaat, onze leefomgeving en de biodiversiteit. Maar 'hoe dan?' is vaak de vraag. Tijdens deze dag kunnen inwoners op een leuke en luchtige manier handvatten krijgen.”

Wat kunnen bezoekers verwachten?
Tiny: “We geven leuke, uiteenlopende initiatieven op het gebied van lifestyle, voeding, vervoer, en energiebesparing een podium. Er is voor ieder wat wils. Bezoekers worden in groepjes rondgeleid door ‘groene verdienmodellen’. Dee professionele acteurs presenteren onderweg met een leuk en goed verhaal de thema’s en de standhouders. Door het brede aanbod is er altijd wel iets te vinden waar je morgen mee aan de slag kunt. Dat maakt een bezoekje aan het festival echt de moeite waard.”

Voor wie is het festival bedoeld?
Joska: “Het festival is voor jong en oud! Kinderen kunnen bijvoorbeeld deelauto’s bouwen en er is een draaimolen met één paard. Dé kans om in je eentje in een draaimolen te zitten. Na twee succesvolle, eerdere edities in 2018 en 2019 in Haaren, is het nu aan alle inwoners van gemeente Oisterwijk om een kijkje te komen nemen tussen 10.30 en 17.00 uur. Iedereen is welkom!"

Bekijk het volledige programma op www.festivalfutura.nl! Heb je vragen? Neem contact op met het programmateam Festival Futura, Wim Tobé (DEC), 06 53329179, pr@dec-oisterwijk.nl of Tiny Vermeer, 06-22123917 john&tiny@coophot.nl.

KIJK hier voor het artikel in de Nieuwsklok Oisterwijk

 

Een impressie van vorige jaren

 

IMG_3911
Unknown.jpeg
Unknown 1.jpeg
Unknown 3.jpeg
Unknown 1.jpeg
Unknown 3.jpeg
Logo%20HOT%20def

Schrijf in voor de nieuwsbrief

* verplicht veld