BOMEN 2020

HOT%20Helvoirt%20Haaren 14

4 x 1000 bomen in de kernen

HOT stelt elk jaar een ambitieus doel vast, naast de vele duurzame activiteiten die de coöperatie al organiseert, zoals Zonnemaatje, Road map voor verduurzaming van de eigen woning, etc.

Voor 2020 wil HOT aan de slag om in elk dorp van Haaren 1.000 bomen te planten. We zoeken voor dit project nog bomenliefhebbers die mee willen denken, organiseren en planten. Meld je aan.

Het idee is dat – voor een warm welkom van elk dorp bij de ontvangende gemeente – de wegen daarnaartoe worden ingeplant met 1000 bomen of struiken. Zo wordt de overgang naar de nieuwe gemeente letterlijk “aangenaam en groen”. Andersom kunnen inwoners van de ontvangende gemeenten in een groene ambiance kennis maken met de nieuwe buurdorpen.

In november 2020 gaan we planten. Ter voorbereiding daarvan zijn we druk met het maken van afspraken met de vier ontvangende gemeenten, en ook met gemeente Haaren. Gelukkig melden ook particuliere grondbezitters zich en dat is mooi, want iedere boom extra is er één!

Nog heel veel meer bomen

 

Mensen zijn de enige wezens op aarde die een boom omhakken, er papier van maken en er dan op schrijven
‘red de bomen’

HOT%20Helvoirt%20Haaren 18

Wie zoeken we?

Projectvoorbereiders: voor overleg en het maken van afspraken met deelnemende gemeenten en particulieren over plantlocaties;
Deskundigen: die een beplantingsplan kunnen uitwerken, aangeven waar welke bomen of struiken gaan komen en daarvoor een projectbegroting opstellen;
Regelaars: die een plantdag mee helpen organiseren en aansturen;
Doeners: die meehelpen om de bomen en struiken in de grond te zetten.

Hoe meer mensen meedoen, hoe groter het feest wordt.

Heb je zelf plek voor bomen? Ook dán kun je jezelf aanmelden. We bekijken dan wat we daarmee als HOT kunnen doen.

Doe mee en meld je aan voor de nieuwe bomen dit najaar

HOT%20Helvoirt%20Haaren 9
Duurzaam%20helvoirt%20omstreken
Duurzaam%20helvoirt%20omstreken
Duurzaam%20helvoirt%20omstreken
Logo%20HOT%20def

Schrijf in voor de nieuwsbrief

* verplicht veld